ALGEMENE VOORWAARDEN
1 DEFINITIES
In deze voorwaarden wordt verstaan onder:
- Aanbieder : de rechtspersoon die diensten op afstand aan klanten aanbiedt. Op de hele website alsook in deze voorwaarden verwijzen de termen “wij”, “ons” en “onze” naar de aanbieder.
- Klant : een rechtspersoon of natuurlijke persoon die handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst op afstand aangaat met de aanbieder. In deze voorwaarden verwijzen de termen “je”, “jij” en “jouw” naar de klant.
- CoProperty.eu : dit betreft de website coproperty.eu en alle platformen die via coproperty.eu worden aangeboden, zoals mijnmedeeigendom.be, macopropriete.be,…
- Overeenkomst : een overeenkomst tussen een klant en een aanbieder komt tot stand als een klant ingaat op een aanbod van de aanbieder en akkoord gaat met het betalen van het overeenkomstig bedrag alsook de voorwaarden verbonden aan dit aanbod.
- Overeenkomst op afstand : een overeenkomst waarbij in het kader van een door de aanbieder georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand;
- Techniek voor communicatie op afstand : middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat klant en aanbieder gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen;
- Bedenktijd : de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;
- Herroepingsrecht : de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;
- Dag : kalenderdag;
- Duurtransactie : een overeenkomst op afstand met betrekking tot een reeks van producten en/of diensten, waarvan de leverings- en/of afnameverplichting in de tijd is gespreid;
- Duurzame gegevensdrager : elk middel dat de klant of aanbieder in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.
2 IDENTITEIT VAN DE AANBIEDER & DIENSTEN
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassingen op de diensten aangeboden door CoProperty.eu in deze algemene voorwaarden de “Aanbieder”.
CoProperty.eu wordt aangeboden door:
Extrasupport.be – vzw
Gontrode Heirweg 118
9090 MELLE
BELGIUM
BTW-identificatienummer: BE 0829.824.013
https://extrasupport.be/
3 BESCHRIJVING VAN DE KLANTEN
Het platform CoProperty.eu richt zich op Belgische Verenigingen van Mede-Eigendom en de betrokkenen, zijnde de mede-eigenaars, de Raad van Mede-eigendom en de syndicus.
4 TOEPASSELIJKHEID
- Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de aanbieder en op elke tot stand gekomen overeenkomst op afstand tussen aanbieder en klant.
- Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de klant beschikbaar gesteld.
- De tekst van deze algemene voorwaarden wordt op de website van de aanbieder aan de klant ter beschikking worden gesteld op zodanige wijze dat deze door de klant op een eenvoudige manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager.
- Het plaatsen van een bestelling op de website geldt als uitdrukkelijke aanvaarding van onze algemene verkoopsvoorwaarden die steeds beschikbaar zijn via de website.
- Van één of meer bepalingen in deze algemene voorwaarden kan uitsluitend worden afgeweken indien dit uitdrukkelijk schriftelijk is overeengekomen. De overige bepalingen van deze voorwaarden blijven in dat geval onverkort van kracht.
- Als naast deze algemene voorwaarden ook bijkomende bijzondere voorwaarden van toepassing zijn, geldt bovenstaande ook voor die bijzondere voorwaarden. Mochten er tussen de bijzondere voorwaarden en deze algemene voorwaarden verschillen bestaan, dan gelden in beginsel de bepalingen uit de bijzondere voorwaarden boven de algemene voorwaarden, tenzij anders is bepaald.
- Algemene voorwaarden die de klant hanteert zijn niet van toepassing, tenzij Hiermee uitdrukkelijk schriftelijk door ons is ingestemd.
5 ONS AANBOD EN JOUW BESTELLING
- Onze aanbiedingen zijn geldig voor de duur waarop ze vermeld zijn op de Website en tot aan het uitputten van de stock.
- Als een aanbod slechts een beperkte geldigheidsduur heeft of onderworpen is aan bepaalde voorwaarden, vermelden we dit uitdrukkelijk in ons aanbod.
- We beschrijven altijd zo volledig en nauwkeurig mogelijk wat we je verkopen en hoe het bestelproces zal verlopen. De beschrijving is in elk geval voldoende gedetailleerd om je een goede beoordeling te laten maken. Indien elementen die bepalend zijn voor je beoordeling en beslissing niet of onvoldoende voorkomen op in de beschrijving dan dient u via het contactformulier de ontbrekende informatie voor uw beoordeling en beslissing te vragen. Vergissen is echter menselijk en als we ons overduidelijk vergist hebben, zijn we niet verplicht om je alsnog te leveren. Als we gebruik maken van afbeeldingen, zijn deze decoratief bedoeld en kunnen zij elementen bevatten die niet inbegrepen zijn in de prijs of niet een exacte weergave zijn van het uiteindelijke product.
- Om een product aan te kopen, voeg je het product toe aan je winkelmandje. Om de bestelling af te ronden geef je je contactgegevens. de facturatiegegevens en kies je de betaalwijze. Er wordt een overzicht gegeven om je bestelling na te kijken. Tevens geef dien je akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden. Op deze pagina bevestig je je betaling door het indrukken van de bestelknop “NU BETALEN”. Door akkoord te gaan met de betaling komt de overeenkomst tot stand. Als je deze stappen hebt doorlopen, is je aankoop definitief geplaatst en gaan wij aan de slag om uw dienste op te zetten. Soms is daar extra informatie voor nodig. Eenmaal de omgeving waarin de dienstverlening zal plaatsvinden worden door jou in gebruik wordt genomen is de bestelling onherroepbaar.
- De klant die diensten aankoopt bij ons, is de eindklant en mag deze diensten niet doorverkopen.
- Wij behouden ons het recht voor om bestellingen zonder opgave van redenen te weigeren.
- Een samengestelde prijsopgave verplicht ons niet tot het verrichten van een gedeelte van de opdracht tegen een overeenkomstig deel van de opgegeven prijs. Aanbiedingen of offertes gelden niet automatisch voor toekomstige orders.
- Tijdens het bestelproces dient de klant zijn gegevens op te geven. Wij verwachten dat de klant zijn bedrijfsnaam en BTW nummer niet vergeet op te geven in het daartoe bestemde vak. Hierbij is wel van belang dat het factuuradres overeenkomt met het adres dat vermeld is in de KBO, anders kan er geen correcte factuur opgemaakt worden.
6 BEDENKING & HERROEPING
- De klant kan nadat de overeenkomst tot stand is gekomen zich bedenken en deze herroepen.
- Dit dient te gebeuren vóór de dienstverlening beschikbaar is gesteld aan de klant. Eenmaal de diensten beschikbaar zijn voor de klant vervalt het herroepingsrecht.
- De beschikbaarheid van de dienstverlening wordt per email gemeld aan de klant.
- Wanneer een klant het herroepingsrecht uitoefent, zal een administratieve kost van minimaal 50 euro of 5% van de totale factuurwaarde van de herroepen dienst.
7 DE PRIJS
- De prijzen van de aangeboden diensten zijn uitgedrukt in EURO inclusief alle belastingen, BTW, taksen en diensten. Je komt dus nooit voor verrassingen te staan.
- De prijs zal gefactureerd worden in de munteenheid waarin de klant heeft besteld, zijnde in EURO.
- Kennelijke (manipulatie-) fouten in de prijsopgave, zoals evidente onjuistheden, kunnen na de totstandkoming van de overeenkomst door ons worden gecorrigeerd.
- De aanbieder heeft het recht de prijzen voor lopende dienstverleningen jaarlijks aan te passen.
8 BETALING
- Voor goederen en/of diensten die op onze website aangekocht kunnen worden kunnen wij enkel betaling via de betaalmodules aanvaarden.
- Om een veilige online betaling en de veiligheid van je persoonsgegevens te waarborgen, worden de transactiegegevens versleuteld met SSL technologie over internet verstuurd. Om met SSL te betalen heb je geen speciale software nodig. Je herkent een veilige SSL- verbinding aan het “slotje” in de onderste statusbalk van je browser. Is deze verbinding niet aanwezig dan mag er niet verder gegaan worden met de bestelling en moet u ons contacteren alvorens u de bestelling mag plaatsen.
- De betalingen van onze website verlopen via de betaalprovider “Mollie” (https://www.mollie.com/be/).
- Indien de gehele betaling door de klant niet voldaan is kan de aanbieder de dienstverlening opschorten.
- Elk protest van een factuur dient te worden verzonden per aangetekend schrijven, ten laatste binnen 10 kalenderdagen na factuurdatum. Indien de klant tijdig reclameert, schorst dit zijn betalingsverplichting niet op. De klant blijft in dat geval gehouden tot afname en betaling van de overigens bestelde zaken.
- We behouden ons het recht voor om de bestellingen en leveringen op te schorten tot
aan de betaling van de niet-betaalde facturen.
9 CONFORMITEIT EN GARANTIE
- Wij garanderen dat onze diensten conform zijn aan je bestelling en voldoen aan de normale verwachtingen die je ervan mag hebben rekening houdende met de specificaties van de dienstverlening. Wij garanderen je natuurlijk ook dat onze diensten voldoen aan alle op het ogenblik van je bestelling bestaande wetten.
- In geval van aansprakelijkheid van de aanbieder, zal de enige verplichting van de aanbieder erin bestaan om, naar haar keuze, ofwel de niet-conforme diensten aan te passen, ofwel de betaalde prijs van deze niet-conforme diensten (maar niet van de hele bestelling) aan de klant te vergoeden.
- In elk geval is de totale aansprakelijkheid van de aanbieder ten aanzien van de klant beperkt tot de prijs van de diensten die aanleiding gaven tot de schade, zoals gefactureerd aan de klant. De aanbieder is in geen geval aansprakelijk voor indirecte schade, daaronder begrepen gevolgschade.
10 LEVERING EN UITVOERING
- Wij zijn gerechtigd om diensten te leveren in gedeelten (deelleveranties).
11 DUUR VAN DE OVEREENKOMST
- Een overeenkomst aangegaan voor onbepaalde duur, kan door elk der partijen uitsluitend schriftelijk, per reguliere post of e-mail worden opgezegd tegen het einde van een kalendermaand met inachtneming van een opzegtermijn van één (1) maand tenzij anders bepaald wordt door de aangeboden dienstverlening of anders wordt overeengekomen tussen de partijen.
- Een overeenkomst, aangegaan voor een bepaalde duur, kan door de klant schriftelijk, per reguliere post of e-mail worden verlengd tegen het einde van de termijn. Dit kan ook door een bijkomende bestelling van bepaalde duur te bestellen voor deze dienstverlening. Wordt zo’n overeenkomst een tweede maal verlengd, dan wordt het automatisch en zonder verwittiging van de aanbieder een overeenkomst van onbepaalde duur.
12 GEBRUIK VAN DE FACILITEITEN
- De klant zal de door de aanbieder ter beschikking gestelde faciliteiten niet gebruiken voor het opslaan, ter beschikking stellen of publiceren van eender welke afbeelding of tekst welke kan beschouwd worden als zijnde obsceen, pornografisch, ontuchtig, racistisch of ingaande tegen de algemeen beschouwde moraal. De aanbieder heeft hierbij het recht om zelf te bepalen welk materiaal al dan niet onder bovenvermelde categorieën valt en mag zulk materiaal zonder waarschuwing verwijderen.
- De klant zal de door de aanbieder ter beschikking gestelde faciliteiten niet gebruiken voor het ter beschikking stellen of verspreiden van software die valt onder het auteursrecht, tenzij de klant volledig zelf alle rechten van deze software in handen heeft voor het publiceren en/of verkopen ervan.
- De klant zal de door de aanbieder ter beschikking gestelde faciliteiten niet gebruiken voor het verzenden of ontvangen van antwoorden op zgn. “bulk commercial email”, noch zal de klant de faciliteiten gebruiken voor het versturen van ongevraagde email (spamming, unsolicited email) in welke vorm dan ook. Noch zal de klant deze faciliteiten gebruiken voor het schaden van eender welke Internet gebruiker, op welke wijze dan ook.
- De klant zal aan derden niet toestaan dat de door de aanbieder ter beschikking gestelde faciliteiten gebruikt worden voor het overtreden van de zonet vernoemde punten 1, 2 en 3.
- De klant geeft de aanbieder het recht om grote hoeveelheden of verdachte datatransferts te onderzoeken of deze niet ingaan tegen deze algemene voorwaarden.
- De aanbieder behoudt zich het recht om klantenbestanden te verhuizen naar een andere server indien dit nodig zou blijken voor een goede en effectieve dienstverlening en beschikbaarheid van deze bestanden.
- De klant verklaart hierbij geen enkele poging te ondernemen, onder welke vorm dan ook, om niet-geautoriseerde toegang te bekomen tot de servers en het netwerk welke de aanbieder ter beschikking stelt. Het niet naleven van deze verklaring kan leiden tot gerechtelijke vervolging en het onmiddellijk stopzetten van het aan de klant toegewezen account(s), zonder enig voorafgaande waarschuwing en/of terugbetaling van eventueel reeds uitgevoerde betalingen.
- Klanten zullen de door de aanbieder ter beschikking gestelde autorisatiecodes, licentienummers, combinaties van gebruikersnaam / wachtwoord of andere activeringscodes of -nummers niet onderverhuren, transfereren, verkopen of ter beschikking stellen aan derden zonder het voorafgaande akkoord van de aanbieder. De aanbieder behoudt het recht om dergelijke verzoeken al dan niet te aanvaarden.
- De Klant zal te allen tijde de faciliteiten gebruiken in overeenstemming met de “Algemene Gebruikersvoorwaarden” van de aanbieder, zoals van tijd tot tijd gewijzigd. De meest recente versie kan u terugvinden op https://coproperty.eu/algemene-gebruikersvoorwaarden/.
- De klant zal te allen tijde de faciliteiten gebruiken in overeenstemming met de “Beleidslijnen voor een aanvaardbaar gebruik van het netwerk”, zoals van tijd tot tijd gewijzigd. De meest recente versie kan u terugvinden op https://coproperty.eu/beleidslijnen-voor-een-aanvaardbaar-gebruik-van-het-netwerk/.
- Indien de klant niet voldoet aan zijn verplichtingen die voortvloeien uit deze Algemene Voorwaarden, gaat hij ermee akkoord om alle kosten en lasten te dragen die verband houden met de extra diensten die door de aanbieder worden uitgevoerd om eventuele problemen te verhelpen die het gevolg zijn van het niet-nakomen door de klant van zijn verplichtingen.
- De klant is volledig zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de elektronische gegevens dat beschikbaar gesteld wordt op zijn account. De klant draagt alle verantwoordelijkheid voor eventuele schade die berokkend wordt ten gevolge van het opslaan of verdelen van zijn/haar elektronische gegevens die resulteren in een inbreuk op eender welke lokale, regionale, nationale of internationale wetgeving of reglementering.
- Bij problemen en klachten gebruikt de klant de daarvoor geëigende kanalen zoals opgenomen onder “Toepasselijk recht en geschillen”.
13 AANSPRAKELIJKHEID
- De aanbieder zal zich inspannen om haar prestaties zo snel mogelijk, technisch vlot en met zo weinig mogelijk hinder te laten verlopen. Gelet op de technische complexiteit en verscheidenheid van de computertechnologie zal de aanbieder echter niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor eventuele onderbrekingen, vertragingen, storingen of gegevensverlies, en verleent ze geen expliciete, noch impliciete garantie op haar prestaties.
- De aanbieder is bij haar activiteiten afhankelijk van de medewerking, diensten en leveringen van derden, waar de aanbieder weinig of geen invloed op kan uitoefenen. De aanbieder kan derhalve op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor gebreken en disfuncties in producten of diensten afkomstig van derden of voor nalatigheid, verzuim of wanprestatie van deze derden.
- De klant blijft ten aanzien van derden volledig verantwoordelijk voor de inhoud en de vorm van de ter beschikking gestelde diensten, die door hem besteld werden, verbonden aan de wet van 14 juli 1991 betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en bescherming van de consument.
- De klant vrijwaart de aanbieder voor alle aanspraken van derden.
- De klant stelt de aanbieder direct op de hoogte indien de klant aansprakelijk wordt gesteld of claims ontvangt die verband houden met de activiteiten van klant op het internet via de door aanbieder ter beschikking gestelde faciliteiten.
- De aanbieder is niet aansprakelijk wegens schending van octrooien, licentie of andere rechten van derden door het gebruik van gegevens, welke hem door of vanwege de klant ter uitvoering van de dienstverlening zijn verstrekt.
- De prestaties waartoe de aanbieder zich verbindt, houden middelen-verbintenissen in en kunnen nooit beschouwd worden als resultaat-verbintenissen.
- Bij staken van diensten door de aanbieder zal de klant geen schadevergoeding kunnen eisen.
14 OVERMACHT
- In geval van overmacht zijn wij niet gehouden onze verplichtingen na te komen. In dat geval kunnen wij ofwel onze verplichtingen opschorten voor de duur van de overmacht, ofwel de overeenkomst definitief ontbinden, zonder dat wij gehouden zijn tot enige schadevergoeding.
- Overmacht is elke omstandigheid buiten onze wil en controle die de nakoming van onze verplichtingen geheel of gedeeltelijk verhindert. Hieronder begrijpen wij onder meer, stakingen, brand, bedrijfsstoringen, energiestoringen, storingen in een (telecommunicatie-)netwerk of verbinding of gebruikte communicatiesystemen en/of het op enig moment niet beschikbaar zijn van onze website, niet of niet-tijdige levering van toeleveranciers of andere ingeschakelde derden, …
15 INTELLECTUELE EIGENDOM
- Onze website, logo’s, documenten, teksten, foto’s, namen en in het algemeen al onze communicatie zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die hetzij bij ons, hetzij bij onze toeleveranciers of andere rechthebbenden liggen.
- Het is verboden gebruik te maken van en/of wijzigingen aan te brengen in de intellectuele eigendomsrechten zoals beschreven in dit artikel. Zo mag je bijvoorbeeld onze e-boeks, tekeningen, foto’s namen, teksten, logo’s kleurencombinatie, etc … niet kopiëren of reproduceren zonder onze voorafgaande en uitdrukkelijke schriftelijke toestemming buiten de context van de jouw organisatie. Onze documenten zijn met de grootste zorg samengesteld en dit in overleg met de leveranciers en software-ontwikkelaars waardoor deze ook informatie bevatten die afkomstig is van hen. Ook al is bepaalde informatie terug te vinden op het internet, dit geeft niet het recht om deze delen te gaan misbruiken zoals hierboven omschreven.
16 TOEPASSELIJK RECHT EN GESCHILLEN
- We hopen natuurlijk steeds dat al onze klanten 100% tevreden zijn. Als je toch klachten zou hebben over onze diensten, kan je ons contacteren via ons contactpagina op of via onze helpdesk. We doen er alles aan om je klacht binnen de 14 dagen te behandelen.
- Op alle overeenkomsten die we afsluiten met onze klanten, ongeacht hun woonplaats, is uitsluitend het Belgische recht van toepassing en bij geschillen zijn enkel de bevoegde Belgische rechtbanken uit het Vlaamse landsgedeelte, meer bepaald RPR GENT Afdeling DENDERMONDE bevoegd. De toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag wordt uitdrukkelijk uitgesloten.
17 OVERIGE BEPALINGEN
- Indien enige bepaling van deze Algemene Voorwaarden onwettig, nietig of voor enige andere reden niet afdwingbaar zou zijn dan zal deze voorwaarde geacht worden te kunnen worden afgescheiden van deze Algemene Voorwaarden en niet de geldigheid en afdwingbaarheid van de overige bepalingen beïnvloeden. De klant en aanbieder zullen in overleg treden teneinde nieuwe bepalingen overeen te komen ter vervanging van de nietige, dan wel vernietigde bepalingen, waarbij zoveel mogelijk het doel en strekking van de nietige, als wel vernietigde bepalingen in acht worden genomen.
- Deze Algemene Voorwaarden vormen de volledige overeenkomst tussen de klant en ons met betrekking tot de erin opgenomen materie.
18 AANPASSING VAN DE ALGEMENE VOORWAARDEN
- Wij behouden ons het recht de algemene voorwaarden op ieder ogenblik te wijzigen en/of aan te vullen voor toekomstige bestellingen. Wijzigingen gelden ook ten aanzien van reeds gesloten overeenkomsten met inachtneming van een termijn van 30 dagen na bekendmaking per brief of per e-mail van de wijziging. Indien de opdrachtgever een wijziging in deze voorwaarden niet wil accepteren kan hij tot de datum waarop de nieuwe voorwaarden van kracht worden de overeenkomst ontbinden. Deze ontbinding gaat in op ingangsdatum van de nieuwe voorwaarden of op de ontvangstdatum van de opzegging indien deze na de ingangsdatum van de wijziging valt.